tisdag 20 april 2010

Alliansjakt på väljargrupper och munkavle på Arbetsförmedlingen

Alliansens allmer desperata jakt på olika väljargrupper med sänkt skatt som det enda som löser alla frågor börjar att te sig allmer patetiskt. Pensionärerna som i stora skaror lämnar alliansens orättvisa politik får en dusör av Anders Borg. Den som har 12.000 kr i månaden får skatten sänkt med 218 kr/mån. Räcker knappt till elräkningen eller hyreshöjn ingarna som har varit.

När det gäller jobbskatteavdraget är alliansen bekymrad över att så få vet om avdraget vilket innebär att Regeringen gett Arbetsförmedlingen i uppdrag att genomföra en kampanj för att informera om jobbskatteavdragets positiva effekter för nettoinkomsten. Tänk om det skulle visa sig att det innebär negativa effekter, får Af tala om det också. Förmodligen inte Munkavle på, precis som Af kommenterar Jobb och utvecklingsgarantin vilket är ännu ett av regeringens misslyckade experiment. Arbetsförmedlingens intervjuer visar att 57 procent inte deltog i någon aktivitet. Mer än hälften tror inte att "garantin" ökat deras chanser att hitta ett arbete. Trots detta försvarar Af åtgärden. Munkavle på.
En verksamhet som dock klarar sig från nedskärningar är Regeringskansliets utlandsrepresentation som får höjt belopp med 106,5 miljoner. Vilken tur att någon verksamhet går fri från rödpennan, eller blåpennan i det här fallet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar